DEFI

welcome RADIO DEFI

Posts

Comments

The Team

Blog Journalist

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ

ΓΊΝΕΤΕ ΜΈΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΜΆΣ

Portfolio

    Posted date: 9:52 π.μ. / comment : 0

    άγχος
    Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς το άγχος έχει γίνει πιστός σύντροφός για όλους και μας συνοδεύει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.
    Δείτε πώς μπορείτε να το καταπολεμήσετε!
    Το άγχος έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει από πρόωρη γήρανση, μέχρι προβλήματα στο έντερο και σε άλλα όργανα του σώματος. Αν οι ασκήσεις χαλάρωσης και η θετικές σκέψεις δεν αποδίδουν, δοκιμάστε να βάλετε στο διαιτολόγιο σας τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους!
    Το νούμερο ένα τρόφιμο για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων είναι η σοκολάτα! Η σοκολάτα περιέχει σεροτονίνη, τρυπτοφάνη, φαινυλεθυλαμίνη και μαγνήσιο, συστατικά που συμβάλλουν στην έκκριση συγκεκριμένων ορμονών με αντικαταθλιπτική δράση. Η κατανάλωσή της λοιπόν, προσφέρει ευχάριστα συναισθήματα και χαλάρωση!
    Πολλοί νομίζουν ότι ο καφές κάνει κακό στα νεύρα και εντείνει το άγχος και δεν έχουν άδικο. Μία μικρή όμως ποσότητα καφέ, είναι αρκετή για να ανεβάσει τη διάθεση! Προσοχή όμως! Παραπάνω από τρία ή και δύο φλιτζάνια την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, αϋπνίες και αυτόματα κακή διάθεση.
    Από τα πιο υγιεινά σνακ είναι οι ξηροί καρποί, όχι μόνο για την καλή φυσική σας κατάσταση αλλά και για την καταπολέμηση του άγχους. Ανάλατοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες που προστατεύουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Μία χούφτα είναι αρκετή!
    Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η κατανάλωση του τζίντζερ. Αυτό όμως που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι το τζίντζερ ενεργεί ως καταπραϋντικό σε γαστρεντερικά συμπτώματα άγχους. Ένα ποτήρι τσάι τζίντζερ, θα κάνει τις στοματικές διαταραχές παρελθόν.
    Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό! Οι περισσότεροι άνθρωποι δε σπουδαιολογούν τα οφέλη του νερού και πόσο ανάγκη το έχει ο οργανισμός μας. Το νερό συμβάλει στην καλύτερη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα κύτταρα. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και ατονία με αποτέλεσμα αυτό να σας προκαλεί άγχος. Πίνετε κάθε μέρα 10 με 12 ποτήρια νερό και θα δείτε αμέσως διαφορά!
    Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποβάλετε το άγχος από τη καθημερινότητά σας. Αντιμετωπίστε τη ζωή με αισιοδοξία και η κάθε στιγμή θα σας φαίνεται μοναδική!

    mothersblog.gr

    icon allbkg

    Tagged with:

    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Leave a Reply

Comments

The Visitors says